Foutmelding

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (regel 1439 van /home/vredegoor/domains/bertvredegoor.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

GLOW

 

 

 

 

 

Bert Vredegoor
 

GEHEIME DIENST - SECRET SERVICE
 

Voor GLOW brengt de kunstenaar een installatie aan op het voormalige KPN-gebouw. Dit kolossale pand oogt massief en gesloten. Het enige dat het gebouw een zekere rankheid verleent, is de ritmiek van smalle, betonnen kolommen tussen de raampartijen. De gesegmenteerde gevel doet enigszins denken aan een gotische kathedraal. Bert Vredegoor versterkt deze associatie met Geheime Dienst.
 

Aan de basis van het werk staat een door de kunsteaar zelf ontwikkeld procédé. Hierbij bleekt hij zwart fluweel met chlooroplossingen. Daardoor ontstaan goudgele vlekken die als licht uit de duisternis te voorschijn komen.

 

Het op die manier ontstane patroon is nu geprint op semi-transparente stof, die vervolgens tussen de kolommen is gespannen. Achter de prints zijn lichtbronnen aangebracht. Het fijne lichtpatroon brengt de gevel tot leven, maar roept ook vragen op. Zijn dit glas-in-lood-ramen met gotische motieven of oosterse patronen? En wie is er op dit uur eigenlijk nog in het gebouw aanwezig? Welk geheim genootschap manifesteert zich hier en wat voor activiteit gaat er schuil achter dit nachtelijke schouwspel?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederlands
Afbeelding: 
Kop: 

GLOW

Eindhoven

Zichtbaar op: 
Fluweel
Activiteiten